Μέτρα αυτοπροστασίας των Σερραίων πολιτών. Ανοίγουν σταδιακά τα θυροφράγματα στη λίμνη Κερκίνη

Δευτέρα, 30 Μάρτιος, 2015 - 09:15
Μέτρα αυτοπροστασίας των Σερραίων πολιτών. Ανοίγουν σταδιακά τα θυροφράγματα στη λίμνη Κερκίνη

Τη σταδιακή αύξηση της εξερχόμενης παροχής από τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνη αποφάσισαν ομόφωνα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Σερρών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το σταδιακό «άνοιγμα» των θυροφραγμάτων αποτελεί μονόδρομο ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη, η οποία δέχεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες τεράστιες ποσότητες νερού από την γειτονική Βουλγαρία.

«Η κατάσταση είναι οριακή. Κύριο μέλημά μας είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές γι ‘αυτό και πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση της παροχής από τα θυροφράγματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι κινητοποιημένος και βρίσκεται σε συνεργασία με όλους  τους δήμους ώστε να συμβάλουν  και αυτοί σε περίπτωση αστοχίας των αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός, ώστε να συνδράμει με μηχανήματα στο έργο της Περιφέρειας όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, καθώς επίσης η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Οι πολίτες καλούνται για τη δική τους ασφάλεια να μην πλησιάζουν τον ποταμό Στρυμόνα και τα αναχώματα, να απομακρύνουν τα ζώα, τα  μηχανήματα και  τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές καθώς επίσης και να συνεργάζονται με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π. Ε. για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.