Συμμετοχή επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η Detrop (26/2 έως 1/3/2015) στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 3 Φεβρουάριος, 2015 - 14:15
Συμμετοχή επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η Detrop (26/2 έως 1/3/2015) στη Θεσσαλονίκη

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop», η οποίαδιοργανώνεται από τη HELEXPO από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τη συμμετοχή της στην έκθεση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, παρουσιάζοντας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Π.Κ.Μ. και θεωρούνται προϊόντα-σημαία της περιοχής, προσδιορίζοντας την ισχυρή αγροτοδιατροφική ταυτότητα.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop» είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της Π.Κ.Μ. και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Π.Κ.Μ. στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. να δηλώσουν συμμετοχή, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο e-mail της Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ.: rdo@pkm.gov.gr ή στο fax 2310989348.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τους όρους συμμετοχής των επιχειρήσεων στην έκθεση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. (υπεύθυνη επικοινωνίας: Γλυκερία Καραλή) στο τηλέφωνο 2310 910445.

Οι ώρες λειτουργίας της 24ης «Detrop» είναι: Πέμπτη : 10.00 – 20.00, Παρασκευή: 10.00 – 20.00, Σάββατο: 10.00 – 20.00 και Κυριακή: 10.00 – 19.00

Η 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop» θα προσφέρει στους επισκέπτες της μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά ελληνικά, μεσογειακά, πιστοποιημένα προϊόντα,προϊόντα Π.Ο.Π. (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης), Π.Γ.Ε.(προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης) και Ε.Π.Ι.Π. (εγγυημένα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η βαθύτερη γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων-ποτών και γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, με γνώμονα την ποιοτική και όχι ποσοτικήπαροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, η ΔΕΘ-HELEXPO θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, supermarket, hypermarket, καταστήματα delicatessenκτλ.) που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, μετους οποίους θα κλεισθούν προκαθορισμένα Β2Β ραντεβού.

Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων, σε συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς του εξωτερικού, με σκοπό την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το διεθνή χώρο και την Ελλάδα, αλλά και την προβολή της έκθεσης μέσω αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αίτηση δήλωσης συμμετοχής για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της Π.Κ.Μ. στην 24η Detrop